5 Produk Hilangkan Eyebag Di Watson Anda Boleh Ambil

Kenapa anda perlukan produk hilangkan eyebag di Watson? Mata yang bengkak ataupun sembab bukan sahaja akan memberi kesan terhadap keyakinan anda, malahan ianya akan menyebabkan ketidakselesaan pada wajah anda. Eyebag ini kadalangkala akan terasa berat dan sekali gus akan membuatkan kita jadi lebih cepat penat seharian.

Bagi sesetengah orang, eyebag ini akan muncul hanya selepas tidur dan akan surut sendiri selepas beberapa jam. Manakala bagi individu-individu lain, eyebag ini memang sudah wujud sejak kecil ataupun muncul di bawah mata dengan perlahan-lahan mengikut peningkatan usia mereka dan sebagai kesan tabiat yang tidak sihat dalam kehidupan seharian.

Untuk anda yang mencari cara macam mana nak hilangkan eyebag termuncul selepas tidur ini, dan ingin menyurutkan ataupun menghilangkannya dalam masa yang singkat dan mudah, sila klik untuk baca artikel ini.

produk hilangkan eyebag di watson

Dalam artikel kali ini, penulis telah jumpa beberapa produk hilangkan eyebag di watsons dan drugstore lain yang bagus dan berkesan. Jangan salah faham ya, drugstrore ialah farmasi atau pun kedai ubat-ubatan dan bukan kedai dadah. Apa agaknya produk yang boleh hilangkan eyebag di watsons dan drugstore lain ini? Sebelum anda ketahuinya, mari kita kupaskan sedikit tentang apakah faktor-faktor yang menyebabkan kemunculan mata sembab ini. Produk hilangkan eyebag di Watson boleh senangkan masa anda, cuba je la!

Faktor kemunculan mata sembab atau eyebag

5 Produk Terbaik Untuk Hilangkan Eyebag di Drugstore

Kita dikira bertuah kerana mempunyai akses untuk mendapatkan rawatan mudah dan boleh dilakukan sendiri dengan mendapatkan bahan dari tempat yang berdekatan. Penulis seru pembaca-pembaca untuk mencuba produk-produk untuk hilangkan eyebag di Watsons serta lain-lain drugstore. Kebanyakan produk-produk ini akan menunjukkan kesannya selepas satu hingga dua minggu penggunaan, jadi anda perlulah rajin untuk mengamalkannya ya.

1. Simple Kind To Eyes Revitalising Eye Roll-On (15ml)

hilangkan eyebag guna revitalising eye roll

Dilengkapi dengan bebola besi untuk efek urutan yang menenangkan, krim mata ini dapat memberikan sensasi nyaman dan kelegaan pada kawasan mata anda. Kita sudah sedia maklum bahawa peredaran darah di kulit mata kita haruslah lancar, jadi aplikasi sebegini dapat membantu anda sekali gus dengan kebaikan yang terkandung dalam krim ini.

Krim ini terdiri daripada bahan yang baik seperti ekstrak timun, Glycerin, Pro-Vitamin B5 dan Lupin.
Cara penggunaannya adalah dengan memicit tiub krim ini dan mulakan urutan di bawah mata yang terkesan dengan eyebag itu. Lakukan setiap pagi.
(Advisor, 2021)

2. L’Oreal Paris Revitalift Triple Action Anti Aging Eye Cream (15ml)

krim utk hilangkan eyebag

Krim mata ini juga dilengkapi dengan kepala bebola metal yang memudahkan aplikasi dan dapat mengurut bawah mata anda serta menyamankan. Apa yang best tentang produk ini adalah ianya bebas daripada paraben, minyak mineral, dan alkohol.

Salah satu bahan yang diformulasi bersama untuk produk ini adalah minyak biji aprikot yang mana akan memudahkan penyerapan krim ini ke dalam kulit anda serta melembapkan. Selain itu, krim ini sesuai untuk anda yang mahu mendapatkan lebih lindungan daripada sinaran matahari yang boleh menyebabkan kegelapan bawah mata kerana produk ini mempunyai titanium dioxide.

Cara penggunaannya adalah dengan memicit tiub dan mulakan sapuan dan urutan yang melegakan pada setiap pagi selepas membersihkan wajah. (Guardian, n.d.)

3. Nutox Eye Refiner (15ml)

eye refiner utk hilangkan eyebag

Krim mata buatan Malaysia ini telah terbukti keberkesanannya dan penulis telah melihat banyak testimoni yang memberikan maklum balas yang baik untuk produk ini. Apa yang menarik tentang krim mata ini adalah ianya diformulasikan dengan ekstrak sarang burung sebagai salah satu bahan yang menjadi sumber semula jadi protein dan kolagen.

Nutox Eye Refiner ini tidak melekit selepas pemakaian dan selain menghilangkan eyebag dalam masa yang terdekat, ianya juga berfungsi untuk memudarkan garis halus bawah mata serta kegelapan di kawasan itu.
Krim buatan Malaysia ini juga dihasilkan dengan biji Avena Sativa yang diperkaya dengan agen anti-keradangan. Bagi yang mempunyai kulit sensitif, anda mesti cuba produk ini.

Amalkan pemakaian krim ini untuk lebih keberkesanan, dan cara penggunaannya ialah picit tiub ini dan sapukan krim tersebut dengan menggunakan jari yang bersih dan lembut. Lakukan penjagaan ini pada setiap malam. (NREZRN, 2018)

4. A.H.C AGELESS REAL EYE CREAM FOR FACE (30ml)

Produk ini adalah buatan Korea dan ianya popular di sana. Setanding dengan popularitinya, krim ini boleh digunakan pada seluruh muka dan ianya diperkaya dengan kolagen terhidrolisis yang dicipta hampir serupa dengan kolagen semula jadi manusia untuk memudah penyerapan nutrien yang terdapat dalam krim ini ke dalam kulit. Tambahan lagi, sistem ultra mikroemulsi akan berganding bahu dalam proses penyerapan krim ini ke dalam kulit mata dan muka.

Bahan anti oksida yang terkandung dalam krim ini boleh membantu menenangkan mata anda yang tertekan dan penat serta mengurangkan penampilan garisan halus bawah mata. Selain itu, ianya juga mampu mencerahkan kawasan kulit yang gelap dan mampu memberikan efek de-puff yang baik untuk eyebag.

Aplikasi krim ini perlu dilakukan sebagai langkah yang terakhir penjagaan kulit selepas anda sudah mencuci wajah, toning dan melembap. Gunakan krim ini pada waktu pagi dan malam. (oo35mm, n.d.)

5. Guardian Bye Bye Puffy Eyes Mask

Mata yang penat seperti yang kita tahu akan lebih cenderung untuk mengalami masalah eyebag. Eyebag juga adalah kesan kurang hidrasi pada kulit, jadi eye mask ini sangat sesuai untuk anda yang sedang berjimat dan tidak mempunyai banyak masa terluang untuk memberi perhatian penuh terhadap bawah mata anda.

Produk ini telah digunakan oleh penulis sendiri dan ianya sangat berkesan untuk mengembalik tenaga dan keserian kawasan mata! Eye mask ini bebas daripada alkohol, paraben, dan silikon.

Khasiat daripada bahan yang digunakan dalam eye mask ini seperti Niacinamide dan vitamin E bersifat anti-penuaan awal dan boleh mengekalkan keanjalan kulit serta mencerahkan kawasan mata.

Cara penggunaannya adalah meletakkan eye mask ini di bawah mata selepas sudah membersihkan wajah dan biarkan selama 15 minit. Selepas itu, urut wajah anda dengan lembut agar essence produk ini diserap oleh kulit dengan lebih baik. (Carisma, n.d.)

References